Home Foto verslagen Contact Lid worden Regels Vlieggebied Vliegtijden Lesvliegen Gastenboek ARMC

Leerlingen programma 2004

Gebaseerd op onze ervaringen met het leerlingenprogramma van 2003 hebben we met de besturen van de ARMC en de VMVC de volgende afspraken gemaakt:

Het lesprogrammma:

Bouwbegeleiding:

Vanaf 13 januari elke dinsdag van 19:00 uur tot 21:00 uur op dinsdag avond in het clubgebouw van de ARMC
Er is in een roosterdienst een begeleider aanwezig
Bouwen doe je in principe zelf, maar wij helpen je op weg en helpen je bij bouwproblemen en -vragen.

Informatie:

Raadpleeg regelmatig de sites: www.vmvc.nl en www.armc.nl We streven ernaar op die plaats actuele informatie te plaatsen
Voor de start van het lesprogramma hopen we op beide sites een aparte plaats te hebben voor informatie en voortgang betreffende het lesprogramma

Bij vragen:

Bennie Adelerhof , Bel: 0578-574294 of 06-20982533 of neem contact op via het contact formulier op deze website
Alex Janssen , Bel 055-5410314 of 06-15063731 of of neem contact op via het contact formulier op deze website
 

Programma Leerlingbegeleiding

Hierna vind je de uitleg van het "junioren begeleidings programma". Dit programma, voor jong en oud, start op zaterdag 20 september.

De links direkt hieronder wijzen voor zich:

Voor wie:

Voor alle nieuwe(re) leden van de VMVC en de ARMC, maar ook voor leden die al langer lid zijn en zich verder willen bekwamen in het zelfstandig leren vliegen van een modelvliegtuig.

Wanneer:

Elke zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur. Uiteraard moet het weer dan ook wel meewerken. (Zie: Als het slecht weer is)

Instructeurs:

Elke week zijn er twee ervaren modelvliegers ingeroosterd die dienst hebben. Hierboven kun je het rooster aanklikken.

Meedoen:

Als je aan dit programma wilt meedoen, stel je dan in verbinding met Alex Janssen (055-5410314 of 06-15063731) of Bennie Adelerhof (0578-574294 of 06-20982533). Ook als je wel mee wilt doen maar je kunt echt niet op zaterdag; zij zoeken naar een oplossing voor je.

Niet vrijblijvend:

De instructeurs hebben een overzicht van de deelnemers en rekenen daarom op je komst. Voor hen is het vanzelfsprekend dat je hen belt als je echt niet kunt komen. Als zij overigens zelf een keer niet kunnen dan regelen zij een vervanger.

Als het slecht weer is:

We zijn afhankelijk van het weer. Ondanks de voorspellingen kunnen we dat pas echt op de dag zelf bepalen. Zonder bericht gaat het leerling vliegen gewoon door. De dienstdoende instructeurs bepalen of het al dan niet door kan gaan en zetten dat dan uiterlijk op zaterdag 09:00 uur op de site. Raadpleeg dus elke zaterdag net na 09:00 uur de site.

Waar leidt het toe:

We streven ernaar dat je relatief snel in bezit komt van een modelvliegbrevet. Met het afvliegen voor een deskundige jury heb je dan bewezen dat je in alle omstandigheden je vliegtuig onder controle hebt en er dus veilig zelfstandig mee kunt vliegen. Na het behalen van dit brevet zijn dan ook alle overige vliegtijden van de club door jou “vrij binnen de kaders” te gebruiken.

Hoe lang duurt het programma:

Dat is moeilijk te zeggen. We gaan ervan uit dat vooral jonge mensen die eens per week komen vliegen in drie manden het brevet kunnen hebben. Dat lukt echter niet altijd: dan hangt af van de status en aard van het vliegtuig, dat je gekozen hebt, van je persoonlijke aanleg en ook in hoeverre je al geoefend hebt op een goede flightsimulator op de PC. Met veel oefenen en doorzettingsvermogen is het leren vliegen voor vrijwel iedereen weggelegd.